Sindikat zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu uputio pismo premijerki

108

Sindikat zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu uputio je otvoreno pismo predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić u kojem navodi da ni devet meseci od potpisivanja Sporazuma o prekidu štrajka u RGZ-u, Vlada Srbije nije obezbedila njegovo sprovođenje.

Sindikati tvrde da je i pored tri sporazuma potpisana između reprezentativnih sindikata RGZ-a i Vlade, umesto prava i postignutih dogovora na snazi „gola sila i bezakonje usmereno protiv zaposlenih u RGZ-u i najvećeg broja korisnika usluga“, a dolazi, kako kažu od aktuelnog rukovodstva zavoda.

„Za nas zaposlene i sindikate koji skoro godinu dana pokušavaju da dokažu ono što je jasno gotovo svakome ko je bar jednom ušao u Republički geodetski zavod, ovakav način ophođenja Vlade i Vas kao osobe sa kojom smo u više navrata vodili razgovore, je neprihvatljiv. Neki od nas koji su Vam poverovali kao i gospodinu ministru Zoranu Đorđeviću danas su zaista razočarani“, piše u otvorenom pismu.

Sindikati su ocenili da je proces reforme katastra zloupotrebljen i ide u pogrešnom smeru, te da „postoji opravdan strah da ukoliko se nešto ne preduzme u najskorije vreme naše društvo može da izgubi jednu od vitalnih institucija.“

Zaposleni u RGZ štrajkovali su krajem 2018. godine i početkom ove godine tražeći bolje uslove rada.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...