SSP pita Stefanovića: Po čijem nalogu i zašto policija snima konferencije za medije opozicionih političkih aktera (VIDEO)

339

Umesto da se bave utvrđivanjem identiteta lica koja su juče ispred galerije Progres napala građane, policija snima konferenciju za medije koju je ispred Starog dvora danas održao predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Marko Bastać, saopštila je Stranka slobode i pravde.

„Za početak operativnog rada mogu da posete jedno od lica čiji identitet je nesporan, a koji je predvodio grupu batinaša bivšeg kik-boksera a sadašnjeg v.d. direktora Beogradskih elektrana Radeta Bastu. Ovo je dokaz kako se zloupotrebljavaju pripadnici policije i kako se vrši pritisak na sve ljude koji se usude da javno iskažu neslaganje sa ovim nestručnim, bahatim i korumpiranim režimom“, ocenila je SSP.

Ova stranka upitala je Nebojšu Stefanovića po čijem nalogu i zašto policija snima konferencije za medije opozicionih političkih aktera i šta rade sa tim snimcima.

„Takođe pitamo da li su oni glavni distributeri foto i video materijala koje u svojim gebelsovskim kampanjama koriste paradržavni tabloidi i ko je odgovoran za tu zloupotrebu“, ističu iz SSP-a.

Bastać pozva policiju da utvrdi ko je nasrnuo na građane ispred galerije Progres

Policijska uprava za grad Beograd saopštila je da se po nalogu nadležnog tužilaštva, preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa sinoćnim dešavanjima ispred galerije „Progres“ u Knez Mihailovoj ulici.

Policiji se, kako navode u saopštenju, povodom ovih događaja obratilo ukupno 13 osoba, odnosno trojica aktivista Saveza za Srbiju i deset pristalica Srppske napredne stranke, koji su prijavili da su fizički napadnuti.

„Policija je o svemu odmah obavestila nadležno tužilaštvo, kojem će biti dostavljen izveštaj na dalje odlučivanje“, dodaju u saopštenju.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...