Vučić sa taksistima u 14 časova

168

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u 14 sati sa predstavnicima taksi udruženja koji danima protestuju i blokiraju centar Beograda, saznaje Blic.

Prema  saznanjima Blica, Vučić će zamoliti taksiste da obustave blokadu grada i pokušati da razreši situaciju.

Taksisti već danima blokiraju centar grada, a od juče su radikalizovali protest.

Oni su juče, posle desetodnevnih blokada koje su organizovane radnim danima od 12.00 do 15.00 sati, odlučili da „podignu ulog“. Njihov plan je bio da se kolona automobila sa novobeogradske strane slije na Gazelu, a da druga potpuno blokira Slaviju, ali i sve saobraćajnice u krugu od barem jednog kilometra. I sve to u vreme kada počinje poslepodnevni špic – od 14.00 do 17.00 časova.

Nakon što su taksisti najavili radikalizaciju protesta, oglasio se MUP Srbije, evo šta im je poručio

Jučerašnji protest obeležio je niz ozbiljih incidenata, saobraćaj je bio potpuno blokiran, a došlo je i do kolapsa gradskog prevoza. Taksisti su se, na kraju, okupili ispred zgrade Vlade Srbije gde su zapretili da će protesti i blokade, po današnjem sistemu, biti nastavljene i narednih dana.

Današnje okupljanje prvobitno je bilo najavljeno u 13.00 sati, kada će i početi sastanak sa Vučićem, dok je blokada juče najavljena za 14 sati.

Taksisti traže da se primeni Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, odnosno da se zabrane oni koji taksiraju preko aplikacija, CarGo i Cammeo.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...