Država taksistima kupuje nove automobile, zauzvrat traži ispunjenje nekiliko uslova

88

Subvencije koje bi beogradski taksisti trebalo da dobiju od države nakon odluke da višednevnu prekinu blokadu grada odnose se na „novčanu pomoć koju će taksisti moći da iskoriste za kupovinu vozila“, saznaje „Blic biznis“.

„Za sada nije poznat precizan iznos, ali je dogovoreno da bi država svakom taksisti dala po nekoliko hiljada evra tako što bi novac uplatila prodavcu vozila koga odaberu taksisti“,  kaže  izvor „Blica“ iz redova taksi udruženja.

Sagovornik „Blica“, međutim, dodaje i da država zauzvrat od taksista traži ispunjenje nekoliko uslova.

Aleksandar Bjelić, jedan od predstavnika taksista rekao je juče da je tokom sastanka u Predsedništvu  Srbije država već počela da sprovodi zakon i pre njihovog dogovora, kao i da je predsednik Vučić obećao subvencije države kako bi taksi služba bila unapređena.

Vučić je juče kazao da je za građane najvažnije da je „proces odblokiran“.

„Razgovarao sam s ljudima, molio ih već danima indirektno, a danas i direktno (da ne blokiraju Beograd), i hvala im na razumevanju. Nama ostaje težak posao, znate svi o čemu se tu radi. Taksisti su potpuno posvećeni unapređenju svoje službe, tome da njihova usluga bude na najvišem nivou, a država je spremna da im ponudi subvencije za to“, kazao je predsednik Srbije.

U Beogradu, inače, ima oko 6.500 taksista, a u Novom Sadu oko 1.200.

Mnogi taksisti nisu se slagali sa prekidom protesta. Blokade su branili rečima „izdaja, izdaja“, a nije izostala ni svađa taksista.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...