Privatna ordinacija u kojoj je preminula žena nije imala dozvolu za upotrebu opšte anestezije

628

Privatna ordinacija iz Beograda, u kojoj je preminula 72-godišnja pacijentkinja nakon što je podvrgnuta opštoj anesteziji iz koje se nije probudila, uopšte nije imala dozvolu za bilo koje tretmane koji podrazumevaju opštu anesteziju, nezvanično saznaje „Blic“.

Ova ordinacija uopšte nije imala zakonsko rešenje kojim bi im bilo dozvoljeno da pacijente podvrgavaju tretmanima pod opštom anestezijom.

Međutim, kolonoskopija pacijentkinje rađena je pod opštom anestezijom, a preminula žena je bila paraplegičar.

Preminula žena na privatnoj klinici na Voždovcu

O tragičnom slučaju obavešteno je i Ministarstvo zdravlja, koje je uputilo inspekciju na teren.

„Uputili smo inspekciju na teren da se utvrde sve okolnosti pod kojima je doslo do nemilog događaja“ rečeno je za “Blic” u Ministarstvu zdravlja. Oni još dodaju da će javnost o svemu biti blagovremeno obaveštena.

Podsećanja radi, D. B. stara 72 godine primljena je u privatnu ordinaciju na Voždovcu juče kako bi uradila rutinski pregled. Međutim, nakon što joj je ubrizgana opšta anestezija, nesrećna žena se više nije probudila.

Redakcija ovog lista je pokušala je da stupi u kontakt sa direktorom ordinacije, ali su ih zaposleni uputili na njihovog avokata Bojana Ječmenicu koji je, nakon konsultacije sa direktorom, rekao da su „sve zakonske procedure pre i posle tretmana ispoštovane“.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...