Roditelji ljuti zbog otkazanih ekskurzija i izleta, škole imaju rešenja

141

Vest da hiljade đaka, iz nekoliko desetina beogradskih škola, nisu tokom jučerašnjeg i današnjeg dana otputovali na odavno zakazane, planirane, ali i plaćene izlete, razljutila je i zabrinula roditelje, ali i zadala veliku glavobolju učiteljima i nastavnicima, a najviše direktorima prestoničkih osmoletki.

Iz osnovnih škola „Drinka Pavlović“, „Đorđe Krstić“ i „Pavle Savić“ skoro jednoglasno su za „Blic“ poručili da će se izleti i ekskurzije obaviti već naredne nedelje, u skladu dogovora koji su postigli sa agencijama zaduženim za njihovu realizaciju.

Jole Bulatović, direktor OŠ „Drinka Pavlović“, ispričao je za „Blic“ da oni imaju zakazan datum za realizaciju putovanja koji i dalje nije konačan, a to je 22. oktobar. Dakle, takođe utorak naredne nedelje.

Kako nam je objasnio Krstić, roditelji će biti obeštećeni, a novac će dobiti natrag oni koji to budu zahtevali.

Otkazani plaćeni izleti i ekskurzije u beogradskim školama zbog vozača autobusa

 

“ Ne bežim od odgovornosti, roditelji svakako neće snositi posledice. Ukoliko neko od njih bude želeo da im novac bude vraćen, to će biti učinjeno. Novac za izlet nije uplaćen u celosti, ali svakako da roditelji imaju pravo da odustanu“,  istakao je direktor Krstić.

Kako „Blic“ saznaje, skoro isti slučaj se desio i u mnogim drugim beogradskim školama, prema nekim za sada još nezvaničnim podacima, reč je o više od 30 obrazovnih ustanova sa hiljadama i hiljadama dece koja nisu otputovala na ranije zakazane i plaćene izlete i ekskurzije.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...