KC Vojvodine: Medicinska sestra završila u Urgentnom jer je pretučena stalkom za infuziju

122

Nakon nedavnog incidenta u Infektivnoj klinici u Beogradu gde je pacijentkinja udarila u glavu doktorku nasilje je nastavljeno u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu gde su se, kako saznaje „Blic“, u samo nedelju dana desila tri napada na medicinsko osoblje.

U KCV za „Blic“ objašnjavaju da je tokom pregleda od strane dežurnog lekara N. B, pomenuti pacijent M. N. postao agresivan te da je uputio pretnje smrću lekaru i njegovoj porodici i da je nakon toga samovoljno napustio Urgentni centar.

“ Prilikom sprovođenja medicinske mere kod pacijenta B. B. naš kolega S. T. zadobio je udarac pesnicom u predelu lica, usled čega je pao i udario glavom o pult. Nakon zadobijenih povreda lica i glave hitno je primljen u Urgentni centar KCV radi zbrinjavanja, nakon čega je hospitalizovan radi daljeg lečenja. Pozvano je obezbeđenje, obaveštena je policija i poštovane su sve procedure KCV“,  pričaju nadležni iz Kliničkog centra Vojvodine.

Treći incident u pomenutoj zdravstvenoj instituciji dogodio se u ponedeljak 14. oktobra na Klinici za psihijatriju gde je pacijent S. N. Odeljenja za bolesti zavisnosti, usled imperativnih halucinacija, više puta udario medicinsku sestru M. V. po telu i licu stalkom za infuziju, koja je hitno primljena u Urgentni centar radi zbrinjavanja povreda i daljeg lečenja.

Incident je prijavljen nadležnim organima, a medicinska sestra je morala da ode na bolovanje.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...