Predsednik Srbije: Neću da lažem narod

396

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće odustati od insistiranja na sveobuhvatnoj istrazi o navodnom trovanju članova Centralne izborne komisije Kosova kovertama sa glasovima iz centralne Srbije.

„Nećemo da zaboravimo tu priču, hoćemo da vidimo ko je otrovan i kakvi su to srpski teroristi“, izjavio je Vučić tokom gostovanja na televiziji Pink.

On je ocenio da je to trovanje izmišljeno jer kosovski političari „ne znaju šta će sa sobom“.

„Trenutna vlast bi da kupi vreme kako bi se desila viša sila da oni ostanu na vlasti, a ovi drugi žure da vladaju“, dodao je Vučić.

Kako je kazao, aktuelna Priština je nervozna zbog rezultata Srpske liste.

Vučić je ocenio kao „pričanje gluposti“ najavu kandidata za premijera Kosova Aljbina Kurtija da će ako ukine takse uvesti recipročne mere Srbiji i poručio kosovskim Albancima „da se upristoje, da povedu računa i shvate da ne mogu da nas maltretiraju“ jer, kako je dodao „ne zavisimo mi od vas nego vi od nas“.

Gostujući na televiziji Pink Vučić je Albancima poručio da „prestanu da lažu o trovanju, da prestanu da maltretiraju srpski narod na Kosovu i kada se upristoje da kažu da žele razgovor, razgovora će biti“.

Predsednik Srbije je istakao da neće da laže narod i da kaže da je Kosovo deo Srbije, ali „nije celo naše, ali nije ni njihovo“, a da kompromis nije da Srbija sve izgubi, a da Albanci sve dobiju.

Komentarišući izjavu lidera Pokreta za preokret Janka Veselinovića da ne sme da kaže Kurtiju da po Ustavu Srbije Kosovo nije država, Vučić je rekao da sme da kaže, i da je srpska država nezavisna i da donosi odluke u interesu naroda nezavisno od velikih sila.

On je rekao da je „u vreme Vučića 13 država povuklo priznanje Kosova a četiri priznale, dok je za vreme prethodne vlasti 89 država priznalo Kosovo“.

Vučić je ponovio kritike na račun prethodne vlasti, koja, kako je rekao, nije izdala ni saopštenje kada je Kosovo proglasilo nezavisnost.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...