Vranje: Platno sa oslikanom fasadom zbog dolaska predsednika Srbije (VIDEO)

742
U Vranju su u toku poslednje pripreme pred svečano otvaranje nove zgrade pozorišta „Bora Stanković“ i dolazak predsednika Srbije u ponedeljak, 21. oktobra, a oronula fasada uz samu novu zgradu teatra prekrivena je platnom sa oslikanom fasadom.

Građani su burno reagovali na mrežama. Za neke to su Potemkinova sela, a za vranjske vlasti to je lepa pozadina za svečanost koju spremaju.

Urednik portala Info Vranjske Saša Stojković za N1 kaže da su kolege i on bili šokirani kada su videli da se postavlja, kako kažu, mušema preko čitave jedne fasade.

Tapete umesto zidova, za doček Vučića

Tapete umesto zidova, za doček VučićaVranje, 15. oktobar, 2019.

Gepostet von Новине ВРАЊСКЕ – Novine VRANJSKE am Dienstag, 15. Oktober 2019

„Bez ikakvog obrazloženja, na postavljanju toga su radili radnici javnih preduzeća, koji inače ovde rade sve sto SNS-u treba. Ja čak sumnjam da je ta tapeta pokretna i da njome zapušuju rupe svuda po Srbiji gde je potrebno“, kaže Stojković.Objašnjenje od gradonačelnika, N1 nije uspeo da dobije. Direktor JP za urbanizam i izgradnju Branimir Stojančić poručio je da je ovo trenutno rešenje, jer je prekriveni objekat u procesu restitucije, pa nisu dobili dozvolu da ga rekonstruišu. Platno će biti uklonjeno čim svečanost prođe.

„Bez obzira da li dolazi predsednik, ovo bi bilo postavljeno, jer zaista ne ide da zvanice gledaju ovu oronulu zgradu“, rekao je Stojančić.

Za reakcije u javnosti kaže da su preterane i tipične za ovdašnji mentalitet.

„To je ono prokletstvo Vranjanaca: kandžerluk, azdisluk, baksuzluk i urgursuzluk. To su četiri jahača apokalipse koji ne dozvoljavaju Vranju sa napreduje“, smatra Stojančić.

Pozorište „Bora Stanković“ novu zgradu dobija sedam godina posle požara.
Izvor 021.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...