Vučić upozorio: Priština izaziva pogoršanje bezbednosne situacije

154

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike i predsedavajućeg OEBS-a Miroslava Lajčaka, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike, prenosi RTS.

Aleksandar Vučić je izrazio veliku zabrinutost zbog dešavanja na severu Kosova i Metohije i upozorio da Priština jednostranim i provokativnim aktima izaziva napetost i pogoršanje bezbednosne situacije.

Predsednik Srbije je ministru Lajčaku posebno ukazao na manipulacije sa navodnim trovanjem prilikom prebrojavanja glasačkih listića i to isključivo kosmetskih Albanaca, upitavši koji je to otrov koji deluje na nacionalnoj osnovi i zatraživši da se sprovede sveobuhvatna istraga.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost što Slovačka, uprkos pritiscima, istrajava na principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Imajući u vidu i predsedavanje Slovačke OEBS-u, naglasio je da je veoma važno da ta organizacija sačuva statusno neutralan pristup, posebno u radu njihove Misije na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju.

Šef slovačke diplomatije Lajčak rekao je da je Zapadni Balkan u fokusu predsedavanja Slovačke OEBS-u i da sa velikom pažnjom prati situaciju na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Vučić i ministar Lajčak su se saglasili da su odnosi dveju zemalja veoma dobri i da intenzivan politički dijalog doprinosi i napretku ekonomske saradnje.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...