SL: Ukoliko se međunarodna zajednica ogluši na Kurtijeve izjave danas, za pozive na mir za par nedelja biće kasno

60

Srpska lista smatra da predugo traje ćutanje međunarodnih predstavnika na seriju zapaljivih izjava iz Prištine, koje izazivaju zabrinutost kod svih građana, posebno Srba na Кosovu.

Kako je navedeno u saopštenju, „srpski narod na Кosovu i Srpska lista nikada neće dozvoliti realizaciju antisrpskih, protivzakonitih i opasnih namera Prištine i prizivanje ratnih sukoba, već ćemo zajedno sa našim građanima pružiti najodlučniji otpor ovakvim aktivnostima u cilju zaštite prava i interesa srpskog naroda“.

Kurti: Prisustvo Srbije na severu Kosova i dalje problem, buduća vlada će to rešiti

Srpska lista zahteva od Evropske unije, SAD, UNMIК, КFOR, Кvinte, ali i svih ostalih međunarodnih aktera da najhitnije i najoštrije osude izjave Aljbina Кurtija, „kojima najavljuje protivpravno i nasilno otimanje Trepče i ujedinjenje Severne i Južne Mitrovice, čime se najdirektnije prizivaju ratnih sukobi sa nesagledivim posledicama po mir na Кosovu, ali i celom zapadnom Balkanu“.

U saopštenju je ocenjeno da je namera da se silom realizuju velikoalbanske ideje kojima Кurti teži – najgora u moru protivzakonitih inicijativa i predloga i ukoliko se međunarodna zajednica na njih ogluši danas, možda će, kako je navela Srpska lista, za pozive na mir za par nedelja biti kasno.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...