DS osuđuje Šešeljeve pretnje Milojku Pantiću

80

Demokratska stranka osudila je pretnje koje je lider radikala Vojislav Šešelj uputio novinaru Milojku Pantiću na društvenim mrežama, ocenjujući da je „dugodišnje tolerisanje siledžijskog ponašanja i fašističke tehnologije proizvodnje neprijatelja već isuviše pogađalo ovu zemlju i građane“.

Stranka je u saopštenju navela da „ne smeju više svi slobodoumni biti taoci mržnje i nehumanosti Šešelja i njegovih političkih pokrovitelja“.

„Oštro osuđujemo nekažnjen govor mržnje, raspirivanje šovinizma i otvorene pretnje koje Vojislav Šešelj upućuje čestitim i hrabrim pojedincima koji se ne ustručavaju da izraze javno neslaganje sa svim pogrešnim, štetnim i bezumnim što su nam Šešelj i njegovi nastavljači u stvarnost i politički život uneli“, stoji u saopštenju.

Ocenjujući da Vojislav Šešelj „sve radi po diktatu Aleksandra Vučića“, demokrate su navele da očekuju od predsednika Srbije da osudi izjave „svog političkog oca i mentora“.

„Još uvek je sveže sećanje na stravične pretnje Šešelja upućivane premijeru Zoranu Đinđiću, i Vučića Slavku Ćuruviji, koje su, na žalost, ostvarene, kao i bezumnost, primitivizam i zastrašujuća agresivnost kojom se Vojislav Šešelj odnosio prema potpredsednici Demokratske stranke Aleksandri Jerkov“, piše u saopštenju.

Reagujući na Pantićev autorski tekst u listu Danas u kom ga je nazvao „nacionalističkom huljom“, lider radikala Šešelj napisao je na svom Tviter profilu da će formirati „bataljon grobara koji će sve izdajnike, poput Milojka Pantića, zakopati duboko, duboko“.

Izvor N1 Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...