Protest “1 od 5 miliona”: Podrška “uzbunjivaču” iz Krušika (FOTO, VIDEO)

76

Na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu počeo je 46. protest „1 od 5 miliona“, posvećen uhapšenom uzbunjivaču iz kompanije „Krušik“ Aleksandru Obradoviću.

Protest u organizaciji Udruženja “Jedan od pet miliona” organizovan je u znak podrške uzbunjivaču stručnjaku namenske fabrike Krušik, zahvaljujući kojem su sporni podaci o poslovima sa izvozom oružja stigli do javnosti.

Obradović se nalazi u kućnom pritvoru, a podaci na koje je ukazao odnose se na poslove u izvozu oružja, koji se dovode u vezu sa Brankom Stefanovićem, ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Govoreći nedavno šta se dešavalo, Obradović je rekao da su ga zatvorili ali da ne mogu da demantuju dokaze koje je izneo da je rađeno na štetu Krušika.

Predviđeno je da na protestu govori Obradovićev advokat Vladimir Gajić koji je zatražio da mu se ukine kućni pritvor, ali to nije prihvaćeno što je, prema rečima Gajića, pokazatelj da pravosuđem upravlja izvršna vlast.

Nakon početnog okupljanja na platou kod Filozofskog fakulteta, učesnici bi trebalo da dođu u protestnoj šetnji do kancelarije tužioca u Katanićevoj ulici.

U pozivu na okupljanje, organizator je najavio i obraćanje studenta Dejana Bagarića, pretučenog proletos u Novosadskom kampusu, koji je rekao da se ne oseća bezbedno s obzirom kakva je presuda izrečena.

Napadači, koje nije poznavao, osuđeni su uslovno, a motiv i nalogodavce sud nije utvrdio.

Izvor Beta N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...