Vučić i Medvedev u Palati Srbija: „Sve je u najboljem redu“

64

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ruski premijer Dimitrij Medvedev sastali su se u Palati „Srbija“, javlja RTS.

Na početku sastanka koji je bio otvoren za medije predsednik Srbije obratio se na ruskom jeziku i izrazio zadovoljstvo što je ruski premijer u poseti Beogradu na obeležavanju 75. godišnjice oslobođenja od fašizma.

Aleksandar Vučić je rekao da robna razmena raste i da je sve u redu što se tiče izgradnje gasovoda.

Što se tiče ostalih pitanja, kako je naveo, još je bolje.

„Veliko hvala Vama i hvala predsedniku Putinu za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu i nezavisnosti Srbije. Mi to izuzetno cenimo i još jednom dobrodošli u Srbiju“, rekao je predsednik Vučić.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je da su prethodno razgovarali u trenutku prikazivanja borbene tehnike i parade koje su izvele oružane snage.

„Želim da kažem da je to izgledalo zaista dostojno i odražava rast ekonomije Srbije i mogućnost da se poveća njena bezbednost. Čestitam Vam i tim povodom. Vodili smo pregovore i o ekonomiji. Za sada je sve dobro, robna razmena i investicije rastu. Ovaj značajan dan koji povezuje naše narode, došli smo da obeležimo sa dobrim rezultatima. Veliko Vam hvala na pozivu i gostoprimstvu, sve je u najboljem redu. Govorio sam u skupštini gde sam naišao na dobru atmosferu. Pozdravljam Vas i prenosim najbolje želje od predsednika Putina“, rekao je Medvedev.

Vučić se zahvalio na srdačnim rečima i izrazio duboko saučešće povodom tragičnih događaja u Krasnojarskom kraju.

Tokom susreta biće potpisano 11 sporazuma.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...