Čanak: Bojkot izbora je drugo ime za bele listiće

171

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će odluku o izlasku na izbore doneti Glavni odbor te stranke, ali da će se on svesrdno zalagati za izlazak na izbore.

„Uslovi su daleko od idealnih, ali nisu bili idealni ni 1996. ni 2000, pa smo izlazili i pobeđivali“, rekao je Čanak, za izdanje Blica od nedelje.

On je rekao da je „bojkot izbora samo drugo ime za ‘bele listiće’, da su „ti ‘beli listići’ umesto Borisa Tadića na mesto predsednika Srbije doveli Tomislava Nikolića, koji je bio apsolutno najgore rešenje za prvog čoveka države u pisanoj istoriji“.

„Ustalom, evo prošle nedelje, na primeru Mađarske mogli ste videti šta je moguće učiniti izborima. Glasajući za opoziciju, a protiv Orbana, građani su obezbedili pobedu u Budimpešti i u nekoliko većih gradova“.

Prema njegovim rečima, „to jako liči na pobedu demokratske opozicije nad Miloševićevim režimom u zimu izmedju 1996. i 1997. koja je utrla put konačnoj pobedi 24. septembra 2000. i čiji su rezultati odbranjeni 5. oktobra 2000“.

On je ocenio da priča o delegitimizaciji izbora treba da stvori javno mnjenje u kojem je „na vlasti diktator koji je pogazio sve institucije i koji se mora svrgnuti silom jer je to partiotska dužnost svakog ko Srbiji želi dobro“.

„Bojkot je samo pokušaj da se zavede dobar deo časnih, demokratski nastrojenih ljudi na krivi put služenja ruskim intreresima na Balkanu“, rekao je Čanak.

On je rekao i da ako vlast ide ka rešenju „kosovskog čvora koji je uslov evropskih integracija zemlje, a neko to napada iz petnih žila pod dirigentskom palicom ruskih službi, onda neće štedeti rusku petu kolonu u Srbiji, makar ona sebe nazivala i ‘pravom’ opozicijom“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...