Predsednik: Jedna od najbitnijih pruga u Srbiji biće u perfektnom stanju

79

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je, gostujući na Prva TV, o jučerašnjoj poseti premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva i na sporazumima koji će se realizovati narednih godina, prenosi B92.

Vučić je rekao da je juče sa ruskom stranom potpisan sporazum o delu pruge od Valjeva do Vrbnice, do granice Crne Gore, i naglasio da ćemo posle realizacije tog projekta imati praktično novu prugu, u perfektnom stanju, kojom se neće putovati satima.

„Za tri do četiri godine imaćemo jednu od najbitnijih pruga u Srbiji u perfektnom stanju. Konkretno železnički koridor Beograd-Bar kroz Srbiju biće potpuno obnovljen. Pruga će biti odlična, nećemo morati da putujemo više od 10 sati do granice sa Crnom Gorom. Vozovi će saobraćati preko 100 kilometara na čas“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, sa premijerom Ruske Federacije, naši zvaničnici su razgovarali i o vojno-tehničkoj saradnji.

„Pre šest godina godina imali smo samo jedan operativan Mig-29 i dva Mig-a 21. Od borbene avijacije, gotovo nismo imali nijedan presretač. U međuvremenu stigli su migovi iz Rusije, školske avione G4 smo obnovili. U sastavu RV se nalaze i školski avioni ‘Laste’. Ljudi vide razliku. Oseća se ekonomski napredak. Veće su plate za voljnike. Vojska sada ima nove Nore, Lazare…“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, posle razgovora sa visokom delegacijom Rusije, možemo da računamo na nove PVO sisteme, a očekuje se i nabavka bespilotnih letelica.

„Jačamo naše kapacitete. To je način da sačuvamo našu zemlju“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije se osvrnuo i na deo razgovora sa premijerom Rusije, koji je pohvalio izgled Beograda. Prema njegovim rečima, sada se vide sređene fasade, ulice…

Govoreći o „malom Šengenu“ Vučić je ocenio da to nije samo ekonomska inicijativa, već i politička i mirovna.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...