Radovi na „Gold gondoli“ ulaze u završnu fazu (FOTO)

71

Radovi na „Gold gondoli“ koje izvodi konzorcijum čiji je nosilac MPP „Jedinstvo“ ulaze u završnu fazu, prenosi B92.

Na međustanici „Gold gondole“ pored Ribničkog jezera, juče je postavljen anker glavnog reduktora.

Radovi na međustanici su u punom jeku, privode se kraju i betonski radovi na izgradnji garaže za kabine. 🚡…..#goldgondola #medjustanica #ribnickojezero #planina

Gepostet von Gold Gondola Zlatibor am Samstag, 19. Oktober 2019

Pored predstavnika kompanije „Amiga“ iz Kraljeva i MPP „Jedinstvo“ iz Sevojna, prisutni su stručnjaci i instruktori francuske kompanije POMA.

Kompletni građevinski radovi na ovoj fazi biće završeni do 10. novembra, zatim sledi montiranje opreme koje će prema planu i dinamici biti završeno do kraja meseca.

„Trenutno se postavlja poslednji deo, a to je anker na međustanici, nosač hidromotora, čime se završavaju svi funkcionalni i tehnički vezani uslovi za montažu sajle i svih ostalih delova kao i završnu montažu opreme na polazno-izlaznoj stanici i na međustanici“, rekao je Zoran Radibratović, tehnički direktor MPP „Jedinstvo“, prenosi RINA.

“Što se tiče građevinskih radova oni su sa jučerašnjim danom, betoniranjem stuba 34 koji se nalazi na sredini crne staze Zmajevac, praktično završeni. Kreće se u razvlačenje glavne sajle a sajla za signalni kabal je skoro razvučena”, naveo je on.

Radovi na međustanici izvode se užurbano te se privode kraju i betonski radovi na izgradnji garaže za kabine.

Takođe, završeni su i betonski radovi na još preostala dva stubna mesta T33 i T34 na Torniku, terenu koji je vrlo nepristupačan i zahtevan. Do prvog novembra biće podignuti svih 36 stubova pa će se početi sa uplitanjem i razvlačenjem glavne sajle.

„Ukoliko nas vreme posluži, krajem novembra montaža bi trebalo da se završi i da se polako krene u procedure puštanja, proba elektro i mašinskog dela, probni rad i sve ostalo“, kaže tehnički direktor „Jedinstva“.

Počelo je montiranje noseće sajle za komunikacijski signalni kabl prečnika od 18 milimetara, od prvog stuba na početnoj stanici do devetnaestog na međustanici. Francuski eksperti zajedno sa izvođačima radova, asistiraju na ravnanju stubova i pripremi opreme za montažu međustanice, koja je dopremljena na lokaciju.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...