Škola zabranila roditeljima korišćenje mobilnog u školskom dvorištu

86

Osnovna škola Sveti Petar u britanskom gradu Liju zabranila je roditeljima dece koja je pohađaju korišćenje mobilnog telefona u školskom dvorištu.

Uprava škole odlučila se na ovaj potez kako bi podstakla roditelje da više komuniciraju sa svojom decom nakon završetka njihovog dana u školi.

U jednom od postova na društvenim medijima objavljeno je: „Koliko vas je toliko zaokupljeno razgovorom preko mobilnog da svoje dete zaboravite da zagrlite i pitate ga kako je provelo dan u školi?“, javlja Independent.

Škola se nada će se nova pravila pozitivno odraziti na psihičko zdravlje dece i pomoći u razvoju njihovih govornih sposobnosti.

„Molimo vas da izdvojite vreme kako biste saslušali svoje dete i porazgovarali s njim. Moć govora ima ogroman učinak na razvoj detetovih jezičkih sposobnosti“, stoji u postu na Fejsbuku.

Škola je poboljšanje mentalnog zdravlja dece postavila kao jedan od svojih prioriteta, a od ove godine učenicima se u sklopu školskog programa nude i časovi joge.

Pisac Filip Pulman takođe je prošle godine pozvao roditelje da ostave mobilne telefone i više vremena posvete razgovoru s decom. Njegovi komentari usledili su nakon studije kojom je utvrđeno da gotovo polovina petogodišnjaka i šestogodišnjaka u Velikoj Britaniji u školi ostvaruje slabiji uspeh zbog ograničenog vokabulara.

Izvor Index.hr
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...