Vučić: Medvedev nije mogao da prepozna Beograd koliko se promenio

303

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da mu je ruski premijer Dimitrij Medvedev rekao da nije mogao da prepozna Beograd, koji je sređen u odnosu na njegovu posetu Srbiji pre deset godina.

Vučić je za TV Prva kazao da je Medvedev primetio da se grad mnogo promenio, sređene su fasade zgrada i napreduje izgradnja Beograda na vodi.

Vučić je kazao da su odnosi Rusije i Srbije od poverenja i da u najvećem delu stvari, kako je istakao, obe zemlje misle slično.

On je podsetio da je juče tokom posete Medvedeva potpisan ugovor o rekonstrukciji pruge od Valjeva do gradnice sa Crnom Gorom i da će time za nekoliko godina biti rekonstruisana pruga od Beograda do Crne Gore.

Vučić je naveo da se vidi razlika u stanju i opremi Vojske Srbije u poređenju sa nekim ranijim periodima i naveo da će biti još dodatnih bespilotnih letelica i novih PVO sistema.

„Jačamo naše kapacitete“, kazao je Vučić za Prvu. On je rekao da Srbija ne jača odbrambene kapacitete zato što se sprema da se, kako je naveo, nešto desi i dodao da se svi naoružavaju.

Vučić je naveo da se svi u svetu naoružavaju zato što u svetu više nema, kako je istakao, jednog svetskog policajca.

„Svi brinu o sebi i svojim zemljama i Srbija ne sme biti slaba“, poručio je Vučić.

Govoreći o „malom Šengenu“ Vučić je ocenio da to nije samo ekonomska inicijativa, već i politička i mirovna.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...