Raspisan tender za letove iz Kraljeva: Izvesne dve linije, jedna sezonska

111

Vlada Srbije raspisala je tender za izbor avio-prevoznika sa aerodroma Morava u Kraljevu. Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji, ponuđač mora imati najmanje jedan avion sa sedištem u Srbiji, kapaciteta najmanje sedamdeset putnika i još jedan pomoćni avion koji je takođe stacioniran u Srbiji.

Pored toga, kompanija mora imati 15 agenata u call centru koji tečno govore srpski jezik. Kako se navodi u uslovima tendera, grupa prevoznika može podneti zajedničku ponudu.

Trogodišnji ugovor procenjen je na 5,7 miliona evra, a država će osigurati 297.800 evra u 2019. godini i 2,7 miliona evra 2020. i 2021.

Avio linije iz Kraljeva koje su proglašene rutama od javnog interesa uključuju Beč i Solun, s tim da će linija za Beč funkcionisati tokom cele godine, počev od 1. decembra 2019, dok će linija za Solun biti sezonska i trebalo bi da krene od sredine marta 2020.

Vlada zadržava pravo dodavanja novih ruta bez pokretanja novog tendera, međutim, vrednost ugovora za dodatne usluge ne sme prelaziti 5 odsto ukupne vrednosti inicijalnog sporazuma.

Rok za predaju ponuda je 21. novembar.

 

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...