Vulin sa Šojguom: Srbija neće biti deo NATO ili nekog drugog vojnog saveza

157

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je, prilikom susreta sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom, da će Srbija i dalje slediti politiku vojne neutralnosti i da, dok je predsednik Aleksandar Vučić na njenom čelu ona neće biti deo NATO pakta ili bilo kod drugog vojnog saveza.

Zahvalivši se što je godišnjica oslobođenja srpske prestonice obeležena i u Moskvi, Vulin je istakao da „naša zemlja u svojoj istoriji nikada nije izabrala pogrešnu stranu, kao i da mnogo veće zemlje mogu da uče od nas“, prenelo je danas Ministarstvo odbrane Srbije, navodeći da je do susreta došlo u Pekingu, u toku Sjangšan foruma.

General armije Šojgu je još jednom pozvao Vučića i pripadnike Vojske Srbije da sledeće godine učestvuju na paradi u Moskvi povodom 75 godina od pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

On je čestitao 75. godišnjicu oslobođenja Beograda u Drugom svetskom reatu, navodeći da su Rusija i Srbija podnele velike žrtve u borbi protiv fašizma i da zemlje ceni ne po veličini već po doprinosu istoriji.

Ministri su se složili da je vojno-vojna i vojno-tehnička saradnja izmedju dve zemlje veoma aktivna i da će se i dalje razvijati.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...