Đurić: Nipodaštavanjem Zajednice srpskih opština, Kurti direktno nipodaštava EU

92

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti nipodaštavajući Zajednicu srpskih opština (ZSO), direktno nipodaštava Evropsku uniju uz čije posredovanje je postignut Briselski sporazum.

„Očigledno je da je Aljbinu Kurtiju mrtva želja za ikakvim dijalogom i da je, kao političar prošlosti, nezainteresovan za mir i stabilnost u regionu, i bolju budućnost i albanskog i srpskog naroda“, rekao je Đurić u pisanoj izjavi.

Kurti: Zajednica srpskih opština je mrtva stvar, to srpski projekat na Kosovu

On je dodao da je neophodna jasna ocena EU ovakvih stavova o Briselskom sporazumu lidera kosovskih Albanaca i pretendenta na mesto premijera u Prištini.

Prema rečima Đurića, Priština punih 6,5 godina, odnosno 78 meseci, 338 nedelja ili 2.371 dan, ne ispunjava obaveze preuzete briselskim dijalogom.

„Jasno je da je namera i budućih vlasti u Prištini, za koji deo međunarodne zajednice misli da su umereniji lideri okrenuti dijalogu, da nastave sa takvom neodgovornom politikom, politikom nestabilnosti i problema“, rekao je Đurić.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...