Jovanović (SzS): Odgovorni će morati da snose posledice zbog prodaje nekadašnjeg giganta IMR u bescenje

160

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju (SZS) u skupštini Beograda Nikola Jovanović poručio je vlastima da će odgovorni morati da snose posledice zbog prodaje u „bescenje“ imovine nekadašnjeg giganta Industrije motora Rakovica (IMR), u beogradskoj opštini Rakovica.

„Imovina IMR-a, koju čine 47 objekata na površini od 75.000 kvadratnih metara, ali i brojne mašine i oprema, bila je procenjena na 24,6 miliona evra, a prodata je za 9,3 miliona, što je manje od cene šminkanja Trga Republike“, naveo je Jovanović, potpredsednik Narodne stranke, u pisanoj izjavi.

Jovanović je istakao da je „ovakvom bagatelnom prodajom kupcu osiguran ekstraprofit od više od 100 miliona evra“, a sve to na teret generacija Beograđana koje su gradile industrijsku Rakovicu, od koje više ništa nije ostalo.

Prodat nekadašnji gigant IMR za 1,1 milijardu dinara

„Fabrika je 2017. godine oterana u stečaj upravo da bi se iz stečajnog postupka imovina lakše prodala, a bez ikakve obaveze kupca da sačuva proizvodnu liniju ili zadrži barem minimum radnika“, naveo je Jovanović.

Jovanović je dodao da Plan detaljne regulacije za to područje iz 2017. godine potvrđuje da „naprednjačku vlast nikada nije zanimala nikakva proizvodna aktivnost, već isključivo lokacija za spekulativnu gradnju i koruptivne kombinacije“.

„Rakovica i Beograd bez industrije i proizvodnje – to će biti tužna zaostavština po kojoj će narod pamtiti Gorana Vesića, Milosava Miličkovića i njihovog šefa Aleksandra Vučića“, naveo je Jovanović.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...