Viši sud se vraća u rekonstruisanu zgradu Palate pravde

107

Viši sud u Beogradu saopštio je da će od 28. oktobra u rekonstruisanu zgradu Palate pravde u Savskoj ulici biti vraćeno Prvostepeno i Drugostepeno građansko odeljenje, Odeljenje za postupanje po zahtevima za rehabilitaciju kao i Odeljenje sudske prakse tog suda, koja su bila privremeno smeštena u zgradama u Timočkoj i Ulici Tošin bunar.

Kako se navodi u saopštenju koje je potpisao predsednik Višeg suda Aleksandar Stepanović, u Palatu pravde će iz sudske zgrade u Katanićevoj ulici biti vraćeno Prvostepeno i Drugostepeno krivično odeljenje, Odeljenje za prethodni postupak, Odeljenje za maloletnike i Posebno odeljenje Višeg suda za suzbijanje korupcije

Ministarka obelodanila kada će „proraditi“ Palata pravde

 

Navodi se da zbog predstojeće selidbe, pisarnica Višeg suda neće raditi sa strankama od sutra do 4. novembra, „izuzev u predmetima koji se po zakonu i Sudskom poslovniku smatraju hitnim“ kao i da u tom periodu, „iz tehničkih razloga“, neće biti u funkciji elektronska pošta suda.

„Zakazana suđenja u periodu selidbe biće naknadno prezakazana i održana u zgradi pravosudnih organa u Savskoj ulici broj 17a, počev od 4. novembra, a spiskovi rasporeda kabineta i sudnica koje će koristiti sudije gore pomenutih odeljenja Višeg suda u Beogradu biće istaknuti na vidnim mestima kao i na samom ulazu u zgradu suda“, navodi se u saopštenju.

Završena rekonstrukcija Palate pravde, uskoro useljenje sudova

Palata pravde u Savskoj ulici građena je od 1969. do 1973. godine. Radovi na rekonstrukciji tog zdanja, vredni oko 16 miliona evra, počeli su marta 2017. godine.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...