Pokret za Preokret: Gimnazijalci heroji – odbili da pevaju Vučiću

76

Opozicioni Pokret za Preokret saopštio je danas da su učenici Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” odbili da pevaju na proslavi rođendana vladajuće Srpske napredne stranke (SNS), koja je zakazana za sutra u Novom Sadu, i odbacio tvrdnje SNS-a da nisu planirali angažovanje tog hora.

“Notorna je neistina da nisu planirali angažovanje hora jer su potvrde o angažovanju hora stigle od direktora, nastavnika, kao i kroz izjave roditelja. Razlog zašto su odustali od angažovanja hora nije samo pritisak javnosti već što su deca otkazala učešće, opravdanjem da su bolesna ili imaju iznenadne obaveze. Na kraju nije bilo izvesno da li će se i 10 odsto dece pojaviti na bini. Jedini moguće rešenje bilo je otkazivanje hora, ali je onda umesto istine javnosti predočena notorna laž”, naveo je Pokret za Preokret u saopštenju za javnost.

Odbacili su i tvrdnje SNS-a da ne zloupotrebljavaju decu i dodali da su taj isti hor angažovali 18. decembra 2015. godine, na stranačkom mitingu u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

“Ali, gospodo iz SNS-a, nije ovo 2015. godina. Narod je na ulicama već skoro godinu dana”, poručio je Pokret za Preokret u saopštenju za javnost.

SNS: Hor novosadske Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ neće pevati na našoj godišnjici

Izvor Danas Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...