Kraljevo predložilo nove letove sa aerodroma „Morava“, evo o kojim gradovima je reč

122

Vlada Republike Srbije subvencionisaće avio-prevoznike koji budu izabrani na raspisanom tenderu za letove sa Aerodroma „Morava“ kod Kraljeva.

Grad Kraljevo već se opredelio za gradove koje će predložiti za letove sa kraljevačkog aerodroma.

„Predložićemo Frankfurt, Minhen i Ninberg u Nemačkoj prema kojim bi leteli avio-prevoznici koji budu izabrani na tenderu republičke vlade. Frankfurt i Minhen su veliki industrijski, finansijski i saobraćajni centri, ne samo nemački nego i evropski, u kojima živi i radi veliki broj naših ljudi, a Ninberg je sedište Kompanije „Leoni“ koja u Kraljevu gradi Fabriku za proizvodnju kablova za automobilsku idustriju u kojoj će se do kraja 2023. zaposliti više od 5.000 radnika“, rekao je za agenciju RINA Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Prethodno je postignut dogovor da od početka decembra ove godine avioni sa Aerodroma „Morava“ lete do Beča tri puta nedeljno, isto toliko i do Soluna u letnjoj sezoni.

Prema rečima gradonačelnika Kraljeva, Aerodrom „Morava“ značajno će doprineti bržem privrednom razvoju ne samo Kraljeva nego i mnogih drugih gradova i opština u okruženju a izgradnjom Moravskog koridora u potpunosti će opravdati svoje postojanje i rad.

Izvor B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...