Od sutra se spremite za kišu i košavu, čak i sneg, a ovi delovi Srbije će biti prvi na udaru

357

Nakon pravog miholjskog leta, koje će trajati još danas, pripremite jakne jer nam od sutra stiže pravo jesenje vreme uz osetni pad temperature.

“ Još danas smo pod uticajem anticiklona, odnosno polja vazdušnog pritiska i zbog toga je vreme sunčano, sa temperaturom od 23 stepena u Beogradu, 20 do 25 stepeni u ostatku zemlje. Tokom večeri će oblačnost sa severozapada biti uvod u jaču promenu vremena, tako da završavamo sa miholjskim letom“,  kaže za „Blic“ meteorolog Đorđe Đurić.

Na jugu i istoku zemlje u utorak će biti suvo i toplo. Između severnog i južnog dela Srbije očekuje se veća temperaturna razlika. Na severozapadu će temperatura iznositi 12 stepeni, dok će na istoku i jugu zemlje dostići 22. podeok.

U Beogradu se očekuje dnevna temperatura od 17 stepeni.

Pre podne i sredinom dana u Vojvodini i na zapadu zemlje biće oblačno, mestimično sa kišom, a posle podne i uveče ova oblačnost sporo će se premeštati ka jugozapadnim i centralnim delovima uz pad temperature.

U četvrtak i petak očekuje nas umereno oblačno i osetno hladnije vreme, povremeno sa kišom, kao i susnežicom i slabim snegom u planinskim predelima, dok će tempetarura u Beogradu iznositi 10, a u ostatku zemlje 8 do 14 stepeni.

Tokom vikenda i naredne sedmice očekuje nas manji porast temperature, te će sigurno biti toplije nego ove nedelje, ali ne treba da očekujemo vrućine, jer će vreme biti u skladu sa kalendarom.

Naredna nedelja trebalo bi da protekne bez ozbiljnijih padavina i niskih temperatura, ali se očekuju velike temperaturne razlike tokom dana.

„Temperaturne razlike između jutra i poslepodneva mogu da biti i po 10 stepeni, što je velika razlika. Tokom prethodnog perioda imali smo temperaturne razlike i od preko 20 stepeni, kao u Sjenici, gde je ujutru bilo -3 stepena, dok se tokom dana temperatura popela na 25 stepeni“, zaključuje Đurić.

Kako napominje ovaj meteorolog, anticiklon koji nedeljama zahvata naše područje i sprečava jače strujanje vetra, odgovoran je za veći nivo zagađenja vazduha u prestonici, te će bi sa dolaskom zahlađenja i pojavom košave, ovaj problem trebalo da bude rešen.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...