Stefanović u poseti Sigurnoj kući: Država mora da osigura bezbednost

153

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas, prilikom posete Sigurnoj kući u Beogradu, da država mora pre svega osigurati bezbednost ženama žrtvama porodičnog nasilja, ali im i pomoći da se ekonomski osamostale, piše Blic.

„Zadatak Ministarstva unutrašnjih poslova je da osigura bezbednost žrtvama porodičnog nasilja i da osigura da nasilnici završe u rukama pravde. Policija će uvek biti pouzdan oslonac i štićenicama Sigurne kuće i svim žrtvama nasilja u porodici i učiniće sve da ih zaštiti, ali uz njih mora čvrsto stati naše celokupno društvo. Žrtve moraju znati da nasilje nije samo njihov problem i samo njihova briga, već problem svih nas od kojeg niko ne okreće glavu“,  rekao je Stefanović, poručujući da se u borbu protiv nasilja mora uključiti celokupno društvo, pružiti podrška žrtvama i pomoći da njihov život bude lakši.

Stefanović se zahvalio, nakon razgovora sa štićenicama Sigurne kuće kojima je uručio prigodne poklone, Privrednoj komori Srbije koja je prihvatila inicijativu Ministarstva unutrašnjih poslova da se organizuju edukacije za žene koje borave u Sigurnoj kući kako bi se one osnažile da mogu da dobiju posao i samostalno nastave život.

Direktorka Sektora preduzetništva u Privrednoj komori Branislava Simanić istakla je da će navedene edukacije pomoći ekonomsko osamostaljivanje štićenica Sigurne kuće.

„U narednih mesec dana, svakog vikenda, njima će biti organizovane radionice na različite teme u cilju njihovog ekonomskog osnaživanja, jer samo žene koje su ekonomski osnažene mogu da donesu odluke o svom životu i da kažu odlučno „stop nasilju““, rekla je Simanić, ističući da će žene imati priliku da nauče kako da upravljaju ličnim finansijama, da započnu sopstveni posao, alternativne tehnike komunikacije, upotrebu računara, engleski jezik…

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...