Forum gimnazija predložio: Posebna prostorija za nedisciplinovane učenike

117

Predsednik Foruma beogradskih gimnazija Aleksandar Markov predložio je danas, na sastanku sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem, konkretne mere u cilju smanjenja nasilja u školama, a na sastanku je bilo reči i o položaju nastavnika i povećanju njihove bezbednosti.

Kako se navodi u saopštenju tog foruma, sastanak je organizovan zbog velikog broja incidenata u prethodnom periodu.

„Neke od predloženih mera podrazumevaju izmenu zakonske regulative u cilju smanjenja nasilja. Među konkretnim izmenama koje je predložio Markov nalaze se i one koje predviđaju suspendovanje učenika sa nastave do okončanja disciplinskog postupka u slučajevima teže povrede obaveza učenika, kao i zabranu prelaska iz jedne u drugu školu tokom trajanja vaspitno-disciplinskog postupka“, navodi se.

Takođe je predloženo i uvođenje posebne učionice za učenike koji svojim ponašanjem ometaju druge učenike u ostvarivanju zakonom zagarantovanog prava na obrazovanje.

„Forum beogradskih gimnazija je svestan da problem rešavanja nasilja u društvu ne može biti rešen samo represevnim merama već je neophodna izmena celokupne društvene svesti. Na sastanku sa ministrom predloženo je i pokretanje kampanje kroz medije i društvene mreže u cilju promene svesti kod mladih“, navodi se u saopštenju.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...