Oteta deca u zagrljaju majke, Slavica Burmazović: Danas je prvi dan našeg budućeg života (VIDEO)

745

Avion sa troje dece Slavice Burmazović- Esma (15), Ajša (14) i Tarik (8), koje je oteo njihov otac, sleteo je jutros na aerodrom „Nikola Tesla“.

„Kako se sada osećam ne mogu da opišem. Danas je prvi dan našeg budućeg života“,  rekla je za „Novosti“ Slavica Burmazović dok je na aerodromu čekala da sleti avion sa njenom decom.

Posle četiri godine od otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, na osnovu dogovora ministra Ivice Dačića i ministra inostranih poslova Irana Muhameda Zarifa, deci je omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović.

„Ja sam najsrećnija mama na svetu“, rekla je Slavica Burmazović na aerodromu „Nikola Tesla“.

Deca Slavice Burmazović vraćena su u Srbiju u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova Srbije, a na aerodromu ih je, pored majke, dočekao ministar Ivica Dačić.

 

 

Dačić je za RTS rekao je da je bilo veoma teško da se deca dovedu u Srbiju jer nisu imala dokumenta i nisu imala izlazne vize iz Irana.

„Sve je završeno uz posredovanje iranskog ministra spoljnih poslova“, rekao je Dačić i zahvalio Zarifu na ličnoj intervenciji da se deca što pre vrate u Srbiju.

Bivši suprug Slavice Burmazović, Ejup Sabri Jundžu, odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku. Prvostepenom presudom suda deca su u martu 2016. godine vraćena majci, ali je otac, uprkos zabrani, napustio teritoriju Turske i otišao u Iran.

Stručna lica su utvrdila da su deca, tokom boravka kod oca, bila neuhranjena, maltretirana i zlostavljana, a otac je čak pokušao i da uda tada dvanaestogodšnju ćerku Esmu, tvrdila je Slavica.

Sve troje dece izjasnilo se da želi da bude sa majkom, ali je otac to onemogućio. Posredstvom diplomatskih kanala, mališani se danas vraćaju u majčin zagrljaj.

Izvor Blic, RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...