Šta nakon svega kaže Siniša Mali?

331

Nakon što je Nastavno-naučno veće FON-a usvojilo izveštaj o doktoratu Siniše Malog, oglasio se i ministar Siniša Mali.

Veće FON-a je donelo odluku da doktorat ministra finansija nije plagijat i odlučeno je da se Siniši Malom izrekne samo javna osuda zbog spornih 6,97 odsto teksta prilikom izrade doktorata.

Mali je izjavio kako mu je najvažnije da je Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) ponovo potvrdilo da njegov doktorat nije plagijat, a optužio je opoziciju da je celu stvar politizovala.

Ističući kako sad ne zna „šta će oni na Univerzitetu ponovo da urade“, Mali je naglasio kako je za njega bitno ono što je FON rekao i da je FON „treći put potvrdio istu odluku“ da doktorat nije plagijat, prenosi N1.

On je istovremeno optužio opoziciju da je celu stvar politizovala.

Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) usvojilo je danas izveštaj Etičke komisije FON-a o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, ali je umesto predloga da se Malom izrekne mera javne opomone predložilo meru izricanja javne osude za sporni doktorat.

Članovi Nastavno-naučnog izjasnili su se o izveštaju Etičke komisije FON-a i kako je saopšteno sa tog fakulteta, doneli sledeću odluku:

Za opciju javne opomene glasao je 21 član Nastavno-naučnog veća, dok su za pooštrenu meru javne osude glasala 83 člana.

Izvor Blic, B92
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...