Đilas: Snimak paljenja knjige montiran u “kuhinji” Bebe Popovića

127

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je danas da je snimak paljenja knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića na njegovoj promociji, film koji je montiran u, kako je kazao, kuhinji bivšeg šefa Biroa za komunikacije u Vladi Zorana Đinđića Vladimira Bebe Popovića i da je dat crnogorskom portalu „Borba“.

Đilas je na konferenciji za novinare upitao koja strana služba pravi film na ćirilici i ekavici i dodao da je taj snimak paljenja knjiga koji su prikazali mediji u Srbiji direktno naručen od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da su sproveli direktor Bezbednosno informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

„U ovom filmu se koriste bezbednosne kamere MUP-a“, kazao je Đilas i dodao da bi onda, u slučaju da je neka strana služba upala u bezbednosni sistem, da bi onda Stefanović i Gašić trebalo da podnesu ostavke.

Đilas je naveo da je ceo događaj organizovan u službi BIA i da je knjigu doneo „čovek u beloj jakni“, za kojeg Đilas tvrdi, da se ne nalazi na snimku i da je sve vreme tokom skupa vikao da se pali knjiga i da mu se jedan član SSP-a u tome pridružio.

Đilas je naveo da će ta osoba koja se pridružila „osobi u beloj jakni“ paljenju knjige ostati član stranke i dodao da je Branko Miljuš, iz SSP-a, govorio tada da se ne pali knjiga i da se ugasi.

Na snimku koji je pušten ovih dana su rečenice Miljuša koje su jasne: Nemojte da palite, mi to ne radimo i ugasite, kazao je Đilas novinarima nakon prikazanog snimka paljenja knjige na kojoj se čuje, kako je rekao Đilas, glas Branka Miljuša.

Đilas je dodao da su Informer i Pink optužili Miljuša da je čovek koji je organizovao paljenje knjige.

Đilas je u raspravi sa novinarom Pinka zatražio od te televizije i lista Informer da se na konferenciji izvine Miljušu zbog optužbi i odbio da odgovori na pitanja novinara Pinka o paljenju knjiga i optužbama navodnog Bastaćevog kuma.

„Vaša pitanja su u ovom trenutku ovde nebitna“, kazao je Đilas novinaru Pinka i dodao da je „fašizam to što rade na Pinku“.

Đilas je rekao da neće da komentariše okršaj predsednika Narodne stanke Vuka Jeremića i folk pevača Ace Lukasa na Tviteru.

„Šta da kažete čoveku koji vas optuži da ste ukrali 62 hiljade dinara od bolesnog deteta“, rekao je Đilas na pitanje o poruci predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća da će „lupiti šamarčinu“ Vesiću.

Miljuš je kazao da će tužiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića što ga je optužio da je narkoman i dodao da ga niko do sada nije pozvao da ga pita šta se desilo tokom promocije knjige Vesića.

Đilas tvrdi: BIA i MUP prate lidere opozicije

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...