Ni “Svis erlajns” više neće leteti iz Niša

165

Avioni švajcarske kompanije “Svis erlajns” (Swiss Air Lines) od početka nove letnje sezone, odnosno 29. marta 2020. godine više neće leteti iz Niša, piše Danas.

Glavna razmatranja u tim aktivnostima uključuju trenutnu potražnju, razvojni potencijal koji nude pojedine rute i konkurentsko okruženje.

Kao deo neprekidnih nastojanja da optimizujemo našu mrežu ruta odlučili smo da prestanemo sa korišćenjem određenih aktuelnih destinacija od leta 2020. godine. Niš je jedna od tih destinacija – navode u kompaniji “Svis”.

Švajcarski avio-prevoznik, koji je iz Niša do Ciriha prevozio putnike dve i po godine, dodaje da je “odluka pala posle redovnog sagledavanja svih svojih ruta jer žele da imaju što bolju i efikasniju iskorišćenost svoje flote aviona”.

I dalje je moguće rezervisati letove za novu letnju sezonu, ali u “Svisu” naglašavaju da tehnička služba radi na otklanjanju tih nedostataka na njihovom sajtu.

Iz Niša je pre dve godine moglo da se leti četiti puta nedeljno do Ciriha avionima kompanija “Germania Flug” i “Svis”, ali je prvo “Germania” ukinula let 2018. godine, a“ Svis “ će to uraditi u martu sledeće godine.

Postoje spekulacije da je na ukidanje leta do Ciriha uticalo i to što “Er Srbija” iz Niša leti do Fridrishafena, u Nemačkoj koji je od Ciriha udaljen svega dva sata vožnje kolima.

Ovom odlukom aerodrom “Konstantin Veliki” za kratko vreme ostao bez druge avio-linije, jer “Rajaneru”nije dozvoljeno da leti iz Niša do Frankfurta. Irski loukoster je saopštio da je takva odluka usledila kako ne bi bili konkurenti “Er Srbiji”, koja takođe ima let do tog nemačkog grada.

Rajaner tvrdi: Ne letimo iz Niša do Frankfurta zbog monopola Er Srbije

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...