Radulović: Bojkot najbolji način da se „dođe do fer i slobodnih izbora“

89

Predsednik Pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je da bojkot izbora nije cilj sam po sebi, već samo najbolji način da se „dođe do fer i slobodnih izbora“.

U razgovoru sa građanima Kruševca, on je istakao da je za uspešan bojkot potrebno da zahtevi budu realni, kampanja ozbiljna i u bojkotu mora da učestvuje cela opozicija, u koju ubraja Savez za Srbiju, Pokret slobodnih građana i DJB, dok učešće kvazi-opozicije koju vlast organizuje, finansira, promoviše i podržava nije neophodno.

O razgovorima pojedinih opozicionih predstavnika i EU parlamentaraca u Skupštini Srbije o poboljšanju izbornih uslova, Radulović je rekao da osim što je za jednu suverenu državu neprihvatljivo da joj bilo koji strani faktor privodi političke aktere na nekakve okrugle stolove, zabrinjavajuća je i činjenica da predstavnici EU na taj način praktično pokušavaju da razjedine opoziciju i time pomognu Vučiću da na sledećim izborima dobije legitiman skupštinski saziv.

„EU je primarno zainteresovana da odluke buduće Skupštine budu legitimne, a ne da se u Srbiji uspostavi fer i slobodan izborni proces. Njima je u interesu da Vučić ostane na vlasti, jer ne postoji niko drugi na našoj političkoj sceni koji bi mogao bolje da ispunjava njima važne interese. Da je EU iskrena u svojoj proklamovanoj želji da se u Srbiji uspostave fer izborni uslovi, umesto slanja poruka „da Srbija ide u dobrom pravcu“, iskoristili bi svoj neupitan uticaj na vlast u Srbiji da je natera da uspostavi demokratske standarde“, istakao je lider DJB.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...