Dačić na sednici SB UN: Vljora Čitaku je i dalje državljanka Srbije, a onda je izvukao jedan dokument

243

Gospođa Vljora Čitaku je i dalje državljanka Srbije, rekao je sinoć ministar inostranih poslova Ivica Dačić na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu, pokazujući fotokopiju izvoda iz matične knjige rođenih diplomatske predstavnice Prištine u Njujorku, uz komentar da ona nikada nije tražila otpust iz državljanstva.

“ Kao pokazatelj teške epidemije laži prisutne na KiM može da posvedoči i velika laž koju je gospođa Vljora Čitaku iznosila ranije na sednicama ovog tela da Albanci u Srbiji nisu imali pravo na upotrebu albanskog jezika i pisma. Kao potvrdu toj laži, pokazaću vam kako je izgledao dokument koji su izdavale srpske vlasti 1990. godine. Tada je Vljora Čitaku imala 10 godina. Pokazaću vam izvod iz matične knjige rođenih koji je izdat na Kosovu. Čak su i Srbima na KiM izdavana dvojezična dokumenta i to prvo na albanskom, pa onda na srpskom jeziku“,  kazao je Dačić.

Uzimajući reč nakon njega, Vlora Čitaku je, na početku svog govora, samo kratko uzvratila očigledno aludirajući na taj Dačićev gest.
„Cenim interesovanje mog kolege iz Srbije koje je ovde iskazao, ali moram da kažem da sam etnička Albanka, ponosna sam na svoje poreklo i ponosna sam državljanka Kosova“,  rekla je Vlora Čitaku.
Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...