Skupštinski Odbor zakazao sednicu o REM-u

80

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za kulturu i informisanje Mirko Кrlić sazvao je za utorak, 12. novembar sastanak na temu „Preciziranje pojma zastupljenosti bez diskriminacije svih političkih subjekata u toku izborne kampanje“.

Na sastanak su pozvani predstavnici političkih stranaka, predstavnici Regulatornog tela za elektronske medije (REM), pružalaca medijskih usluga u oblasti televizije, kao i predstavnici Radne grupe Vlade Srbije za saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Кancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), saopštio je ovaj skupštinski odbor.

Predsednica skupštine Srbije Maja Gojković nedavno je u razgovoru s predsednikom Parlamentarne skupštine OEBS-a Georgom Ceretelijem rekla je da je Skupština spremna da organizuje debate na temu medijskog ambijenta i rada REM kako bi se dogovorili da svi budu zastupljeni u izbornoj kampanji.

Prethodno je Vlada Srbije na sednici održanoj 10. oktobra usvojila zaključak kojim preporučuje Skupštini da organizuje otvoreni sastanak na kojem bi učestvovali predstavnici svih parlamentarnih stranka, REM-a i svih pružaoca medijskih usluga u oblasti televizije sa nacionalnom frekvencijom sa ciljem, kako bi se razmotrio i precizirao pojam zastupljenosti bez diskriminacije svih političkih subjekata u toku izborne kampanje.

Rad REM-a i zastupljenost političkih stranaka na televizijama s nacionalnom frekvencijom bile su teme međustranačkih sastanaka, održanih u Skupštini Srbije u prisustvu posrednika Evropskog parlamenta, ali i ranije održanih sastanaka na Fakultetu političkih nauka.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...