Vučić: Političari da ne komentarišu, građani da poštuju

198

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je potrebno da političari manje komentarišu rad pravosuđa i tužilaštva, a da pravosudni organi pokušaju da budu efikasniji u svom radu, kako bi građani povratili poverenje i poštovanje prema svojoj zemlji i državnim organima.

„Za nas političare je najvažnije da pokušamo da ne komentarišemo vaš rad, da probamo to da naučimo. Ono što u našem društvu možda i najvažnije, ljudi očekuju pravdu, i moja molba je da tu pravdu darujete, da imaju dodatno poštovanje prema svojoj žemlji, državnim organima, i da veruju u budućnost. Bez pravde nema ni prava“,  rekao je Vučić na svečanosti povodom otvaranja renovirane zgrade Palate pravde u Beogradu.

Ministarska pravde Nela Kuburović rekla je da je posle 29 meseci završena rekonstrukcija „Palate pravde“, istakavši da je ovo najveći infrastrukturni projekat u pravosuđu posle 40 godina.

„Ukupna vrednost rekonstrukcije iznosila je 16 miliona evra, i tri miliona koliko je bilo za opremu. Novac je izdvojen i iz EU i iz budžeta Srbije“,  kazala je Kuburović, rekavši da veruje da će od svega ovoga građani imati koristi, da će imati lakši i brži pristup pravdi.

Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici naveo je da je „Palata pravde“ bila prvo mesto koje je on po stupanju na funkciju obišao u Srbiji.

 

„Ovde su bili beton, kablovi i nije bilo prozora. Ovo je fantastična transformacija“,  rekao je Fabrici, istakavši da ova zgrada predstavlja primer vladavine prava u čemu Srbija ima dugu tradiciju.

Izvor Blic, N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...