Krivična prijava protiv direktora TO Novi Bečej: Meštanina „provozao“ na haubi kola

146

Protiv direktora Turističke organizacije Novi Bečej Saše Dujina podneta je krivična prijava zbog sumnje da je meštaninu Novog Bečeja naneo lake telesne povrede kada ga je, vozeći kroz park pun dece, pokupio i „provozao“ na haubi svog automobila.

Kako su u policijskoj upravi Zrenjanin saopštili za N1, njihovi pripadnici u Novom Bečeju su odmah po prijavi da automobili prolaze kroz gradski park izašli na teren i zatekli pedesetjednogodišnjeg muškarca koji se sumnjiči da je meštaninu, koji je pokušao da ga zaustavi, upravljajući automobilom naneo lake telesne povrede, a koje je konstatovao lekar službe Hitne medicinske pomoći u Novom Bečeju.

„O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilašto u Bečeju, po čijem je nalogu protiv osumničenog podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti“, saopštila je policija.

Uz to će protiv njega biti podnete i prekršajne prijave, budući da je vozilu u kom je zatečen 23. oktobra istekla registraciona nalepnica, pa su mu tablice privremeno oduzete, a automobil isključen iz saobraćaja.

Čovek koga je direktor Turištičke organizacije „provozao“ na haubi automobila, želeći da ostane anoniman, opisao je događaj za N1.

„Kroz park je prošao kako bi u stranačke prostorije, ili u prostorije Turističke organizacije, dostavio robu. Pokušao sam da ga zaustavim, jer je u parku bilo mnogo dece. Na kraju sam stao ispred automobila, ali on nije stao. Pokupio me je i nosio na haubi dvadesetak metara. Polako je vozio, ali je ipak vozio, nije hteo da stane. Tek kada su i ostali roditelji prišli i počeli da mu lupaju po kolima, tek tada je stao“, priča meštanin Novog Bečeja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je pre nekoliko dana da je direktor Turističke organizacije Novog Bečeja Saša Dujin, prošlog vikenda ugrozio bezbednost dece i njihovih roditelja prolazeći automobilom kroz prepun park. Pozvali su opštinsku vlast i Srpsku naprednu stranku, čiji je Dujin član, da ga smeni.

Dodajmo i da je Saša Dujin za 021 potvrdio da je do incidenta došlo, ali je naveo i da nije bio tih razmera i da je reč o politizaciji.

„Ne postoji drugi prilaz do prostorija Turističke organizacije, pa sam bio primoran da vozim tuda. Nije tačno da je iko uključen u događaj bio u alkoholisanom stanju. Nije došlo ni do gaženja već je čovek, u želji da zaustavi auto, seo na haubu“, rekao je Dujin za 021 i ocenio da ni on, ni čovek koji je seo na haubu, nisu postupili u saglasnosti sa zakonom.

Podsetimo, direktor TO Novi Bečej u žižu javnosti došao je pre više od pola godine, kada je poručio u direktnom prenosu više televizija, tokom posete predsednika Srbije ovoj opštini, da se mađarski jezik najbolje uči – spavanjem sa Mađaricom.

Izvor 021.rs, N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...