Radojičić: Grad Beograd uspešno realizuje projekat finansiranja četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje

172

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić istakao je da Grad Beograd uspešno realizuje projekat finansiranja četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje.

– Po sprovedenom javnom pozivu, za finansiranje četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje prijavilo se 140 parova, od čega je njih 112 ispunilo uslove. Reč je o parovima iz Srbije sa prebivalištem u Beogradu, odnosno ženama koje imaju do 45 godina i do sada nisu rađale. Završeno je i potpisivanje, to jest zaključivanje ugovora sa zdravstvenim ustanovama gde će se sprovoditi procedura VTO – rekao je gradonačelnik Beograda.

Radojičić podseća da je na početku bilo najavljeno da će grad finansirati četvrti pokušaj za sto parova i dodaje da je sprovedenom javnom nabavkom nastala ušteda sredstava.

– Time je omogućeno da Grad Beograd finansira još 12 parova, koji su ispunili uslove iz ovog javnog poziva. Sada radimo na pronalaženju zakonskih rešenja kako bi i njima pružili još jednu šansu da dobiju potomstvo. Grad Beograd vodi odgovornu demografsku politiku u skladu sa istovetnom politikom Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića – naveo je Radojičić.

Na inicijativu gradonačelnika Radojičića, Odluka o finansiranju troškova četvrtog biomedicinski potpomognutog oplođenja doneta je na sednici Skupštine Grada Beograda 25. jula 2019. godine.

Izvor Infobrif/Beoinfo
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...