Tornado napravio haos kod Inđije: Jak vetar nosio sve pred sobom, dvoje stradalo zbog nevremena (VIDEO)

678

Na autoputu Beograd – Novi Sad u smeru ka Beogradu u zoni radova naspram Inđije zbog jakog nevremena dogodila se saobraćajna nesreća, u kojoj su dve osobe izgubile život.

U saobraćajki su poginuli muškarac i žena, koji su se nalazili u vozilu marke Mercedes austrijskih registarskih oznaka. Osim dvoje poginulih, u kolima se nalazilo i troje dece.

Do nezgode je prema prvim informacijama došlo kada se vozilo marke Mercedes iz zaustavne trake uključivalo u saobraćaj na koga je s leve strane naleteo kamion sa prikolicom. Kamion ima registarske tablice Novi Pazar.

Na lice mesta odmah su upućeni Hitna pomoć i vatrogasci.

„Sve naše ekipe su na terenu“,  rečeno je za Telegraf.rs u Hitnoj pomoći Inđije.

Do sudara kamiona i automobila došlo je u smeru ka Beogradu, zbog čega je saobraćaj preusmeren na stari put.

Danas oko podneva jak vetar pogodio je područje Inđije i napravio je potpuni haos i kolaps.

Autoput Novi Sad – Beograd trenutno je zatvoren u oba smera kod petlje Inđija.

U AMSS preporučuju da vozači koji idu ka Novom Sadu zbog gužve koja je nastala koriste put preko Rume i Iriškog venca.

Kako je za „Blic“ objasnio meteorolog Đorđe Đurić, u Inđiji se dogodila interesantna situacija koja nije uobičajena za ovaj period godine.

„Na snimku se vidi da je vetar toliko snažan da je podigao pražinu i lišće sa zemlje, te zbog toga deluje kao da je o tornadu reč. Radi se o nestabilnosti vremena koja je nastala usled snažnog ciklona sa Zapada Evrope i tople vazdušne mase koja nam dolazi sa Mediterana“,  navodi meteorolog Đurić.

On dodaje da je nestabilnost zahvatila veći deo Srema i delove severno od Beograda, ali da olujni udari vetra slabe, te da nas očekuje razvedravanje koje stiže sa zapada.

Izvor RTV, Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...