Mirović o izborima i mandatu u Pokrajini: Videćemo da li će „uprava kluba znati da me ceni“

54

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je za 021 da je „njegov posao u APV završen“, ali da još uvek nije razmišljao da li bi prihvatio još jedan mandat kao čelni čovek Pokrajine.

Mirović je nakon obilaska radova u Kliničkom centru Vojvodine rekao da će krajem marta biti održani izbori, te da će građani moći da mere da li žele sistemski dobro isplaniranu javnu upravu u zemlji, „ili da se vrati vreme kad smo imali velike pronevere“, misleći pre svega na aferu rekonstrukcije novosadske Betanije, o kojoj je istraga u toku.

„Setite se i Razvojne banke Vojvodine i takozvanog Fonda za nove tehnologije, Hertelendija i drugih objekata. Nadam se da se to vreme neće vratiti i to više kažem kao građanin jer jednog dana hteo ja ili ne, bićemo korisnici svih ovih objekata“, poručio je Mirović u obilasku radova na rekonstrukciji tri klinike, koje finansira Pokrajina.

Na pitanje 021 o eventualnom novom mandatu u Vojvodini, Mirović, koji je i član predsedništva SNS, rekao je da je njegov glavni zadatak po dolasku na vlast 2016. godine bila stabilizacija stanja u APV, te da to „ne vide samo oni koji iz partijskih i političkih razloga to ni ne žele da vide“.

„Ja sam kao oni treneri u fudbalu – osvojili smo šampionat i videćemo dalje šta će biti. Da li će uprava kluba znati to da ceni ili će me neki novi klub angažovati da i tu rešavam probleme. Prvo smo stabilizovali javne finansije, imaćemo skoro 18 milijardi veći budžet nego na početku mandata i to mi je bio prvi cilj. Drugi cilj je bio da odredimo prioritete koji su bili definisani programom rada Skupštine Vojvodine, a jedan od njih je sveobuhvatna rekonstrukcija zdravstvenog i obrazovnog sistema. Treći cilj je zapošljavanje – mi ćemo do proleća, po evidenciji NSZ, doći na manje od 100.000 nezaposlenih u Vojvodini, a u narednim godinama ćemo polako spustiti nezaposlenost sa devet na sedam odsto“, poručio je Mirović za Portal 021.

Kako je rekao, kruna rada vlade na čijem je čelu trebalo bi da bude izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine.

„Takođe, Vlada Srbije je u predlog budžeta za narednu godinu svrstala i izgradnju Fruškogorskog koridora. Rekao bih da je program koji smo planirali ispunjen u oko 95 odsto planiranog“, zaključio je aktuelni predsednik Pokrajinske vlade.

Izvor 021.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...