Pokrenuta onlajn peticija za ponovno uspostavljanje linije 28

67

Građani su pokrenuli onlajn peticiju za ponovno uspostavljanje trolejbuske linije 28.

„Mi, dole potpisani građani i građanke, protivimo se ukidanju trolejbuske linije 28 koja je saobraćala na trasi Zvezdara – Studentski Trg, i zahtevamo njeno ponovno uspostavljanje“, navodi se u tekstu online peticije.

Pored zahteva da se stanovnicima Zvezdare omogući da ponovo budu direktno povezani sa centrom grada, a ostalim Beograđanima da na efikasan i pouzdan način mogu da dođu na Zvezdaru, autori su naveli i sedam razloga zbog kojih je to potrebno uraditi.

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i član Predsedništva Stranke slobode i pravde Marko Bastać kritikovali su danas odluku gradskih vlasti Beograda da ukinu dve trolejbuske linije i skrate još dve i ocenili da to šteti interesima Beograđana koji su koristili te linije.

Na konferenciji za novinare u Čingrijinoj ulici, gde je nekada bila okretnica i za liniju 28, potpredsednik Demokratske stranke Dragoslav Šumarac rekao je da su Zvezdarci godinu dana sa „nestrpljenjem čekali rekonstrukciju Trga republike, pa rekonstrukciju rekonstrukcije“ i da im je posle toga ukinuta dvadesetosmica.

 

Šumarac je naveo da na Zvezdari postoji Gradska bolnica sa dosta zaposlenih i da se građani u njoj leče, kao i da ima nekoliko studentskih domova.

„Studenti su za 15, 20 minuta uspevali da stignu odavde, od Čingrijine do Studentskog trga“, ocenio je Šumarac i izrazio nezadovoljstvo zbog odluke da druge dve linije zamene ukinutu, uz poruku da će SZS uvek biti uz građane i tamo gde su problemi.

 

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...