Rektorat tražio „novembar 2“, studenti prihvatili

82

Studenti iz pokreta „1 od 5 miliona“ saopštili su da će sačekati 22. novembar i odluku Odbora za etiku o tome da li je doktorat ministra Siniše Malog plagijat.

Rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović pozvala je studente da održe konferenciju za novinare u Rektoratu.

Oni su rekli da će sačekati odluku Odbora za etiku, ali i da očekuju da će utvrditi da je doktorat Siniše Malog plagijat.

Rektorka Popović je juče saopštila da je rok za odluku o doktoratu produžen do 22. novembra 2019. godine, kako bi rok za podnošenje žalbi bio poštovan.

Prvobitni rok, koji je dogovoren sa studentima koji su blokirali Rektorat bio je 4. novembar.

Nezadovoljni novonastalom situacijom, studenti su juče pozvali profesore da se izjasne o produženju roka. Oglasili su se profesori Filozofskog fakulteta.

„Odlaganje roka za donošenje odluke o doktoratu Siniše Malog je zakonska obaveza a ne odluka Univerziteta ili rektorke“, naveli su u saopštenju pokretači inicijative „105 od 5 miliona“ Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Rektorka je danas ponovila da je Odbor juče zasedao i da intenzivno radi. Kaže da previd nije bio nameran, a da će odluka koju će Odbor doneti biti konačna.

Dodala je i da je sa Odborom kontaktirala samo preko sekretara, kako bi to telo nezavisno radilo i da se nada da neće biti pritisaka.

Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...