Tepić pita Vučića i Stefanovića: Otkud sanduci sa oružjem privatne firme GIM u MUP-ovom skladištu?

89

U skladištu Ministarstva unutrašnjih poslova pod Avalom skladišteno je oružje privatne firme GIM za koju radi upravo otac ministra istog tog Ministartstva unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

„Tražim od Aleksandra Vučića, predsednika države, ministra unutrašnjih poslova Stefanovića i naravno tužilaštva da hitno odgovore kako je moguće da oružje privatne firme GIM stoji uskladišteno u državnom skladištu Ministarstva unutrašnjih poslova koje je nedavno renovirano“, rekla je Marinika Tepić, potpredsednica i poslanica Stranke slobode i pravde na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Tepićeva je navela da ima indicija da je oružje koje je skladišteno u sanducima firme GiM oduzeto od građana Srbije.

„To oružje je trebalo da bude uništeno, a umesto toga ono je po bagatelnim cenama preprodato firmi GIM , koja ga dalje preprodaje nekim drugim korisnicima, ali po mnogo većim cenama“ , objasnila je Tepićeva i dodala da se na slikama jasno vidi da je reč o korišćenom oružju.

Pokazujući fotografije sanduka firme GIM na paletama u policijskom skladištu podno Avale, potpredsednica SSP navela je da među oružjem ima pištolja, pušaka i druge vrste naoružanja i da se sa fotografija jasno vidi da je reč o već korišćenom oružju.

Osim za ministra Stefanovića i predsednika Vučića, Tepićeva je imala pitanje i za ministra trgovine Rasima Ljajića.

„Interesuje me i odgovor ministra trgovine Ljajića kako je uopšte bilo moguće izdati i 2017 i sepetmbra 2018 . godine dozvolu firmi GIM za trgovinu i izvoz oružja ,ako znamo da je ova firma do septembra 2018 . godine bila registrovana isključivo sa šifrom delatnosti 4644 , odnosno trgovina na veliko porculanom,  staklenom robom i sredstvima za čišćenje“,  rekla je Tepićeva i dodala da je jasno da oružje u sanducima privatne firme GIM baš i ne liči na stakleno i porculansko oružje.

„Apsolutno sam sigurna da je ovo sasvim dovoljan dokaz da se tužilaštvo probudi iz zimskog sna i da počne da radi svoj posao“, rekla je potpredsednica SSP na konferenciji za novinare.

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...