U teglici pokušao iz Srbije da iznese 20.000 evra

57

Carinici su u ponedeljak, 4. novembra na graničnom prelazu Đala sprečili pokušaj iznosa neprijavljenog novca zapakovanog u staklenu teglicu.

Prekršaj je otkriven oko podneva kada je na red za kontrolu pristigao „foksvagen tuareg“ austrijskih registarskih oznaka kojim je upravljao 51-godišnji srpski državljanin mađarske nacionalnosti koji živi i radi u Beču.
Putnik je carinicima rekao da nema ništa da prijavi, ali je detaljnom kontrolom otkriveno da je u putnu torbu zapakovao i staklenu teglu punu novca koju nije pomenuo. Na pitanje carinika zašto nije prijavio novac, putnik je rekao da nije znao da to treba da učini, a da će lako moći da dokaže da je novac legalan.
Reč je, kako je rekao, o novcu od prodaje zemlje koji je zbog bezbednosti nekoliko godina u teglici bio zakopan u zemlju, sve do trenutka kada je odlučio da ga sa sobom ponese u inostranstvo.
U tegli oblepljenoj selotejpom nalazilo se 20.000 evra, pa je putniku odmah vraćeno 10.000, dok će za ostatak u prekršajnom postupku morati da dokaže poreklo.
Izvor 021.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...