Vučić: Ušao sam na ulaz u Aberdarovoj, i to pešice

108

Predsednik Aleksandar Vučić je izjavio u Upitniku da je ušao u zgradu RTS na ulaz u Aberdarovoj ulici i to pešice.

„Ne mislim da je rešenje da nekoga sačekavate i ograničavate mu kretanje, to je čist fašizam“, rekao je Vučić.

Ovo je protivzakonito okupljanje, ali smo ih pustili da izigravaju da su pametni, jaki i moćni da sprečavaju predsednika, nismo hteli da ih bijemo i sklanjamo, dodao je.

Emisija je počela tako što je voditeljka Olivera Jovićević rekla da se ovako nešto nikada nije desilo RTS-u – da neko pokušava da spreči da neko gostuje u emisiji.

„Došao sam u zgradu na Aberdarevu ulicu, neki momci iz kafića su ustali i dobacivali, i to je bilo sve, iznenadilo ih je što sam došao pešice“, rekao je Vučić, objašnjavajući kako je ušao u zgradu oko koje su okupljeni demonstranti.

 

Protest i koškanje ispred RTS, demonstranti čekaju Vučića (VIDEO)

 

„Da vi pokušavate nekome da sprečavate kretanje… Oni su pokušali i mislili da zauzmu sve prolaze… Bastać zvani „kesa“ student nikakav, on je bio ovde da stražari da ne uđem. Ni Boško Obradović ni Borko Stefanović – nisu oni nikakvi studenti, kao što su lagali narod“, rekao je i dodao da su ga oni sprečavali da uđe u Skupštinu da govori o Kosovu i Metohiji, da su pokušavali da ga spreče da uđe u Predsedništvo, a da nisu uspeli.

„Ne mislim da je rešenje da nekoga sačekavate i ograničavate mu kretanje, to je čist fašizam“, naveo je Vučić.

Njih je bilo oko 150, ne više, na svim mestima, došlo je 30-ak ljudi koji su ušli u dijalog sa njima, nepotreban, hvala im, ali ih molim da to ne rade, jer hoću da izbegnem sukobe, naveo je.

Predsednik je rekao da „gleda da ne pobegne ni od jednog pitanja“ jer, kako kaže, zna koliko marljivo radi, šta su za Srbiju uradili i šta planiraju. Ovo je protivzakonito okupljanje, ali smo ih pustili da izigravaju da su pametni, jaki i moćni da sprečavaju predsednika, nismo hteli da ih bijemo i sklanjamo, dodao je. „Ceo dan imate linč… I ni o kakvim pitanjima nije reč, jer nijedno pitanje koje su postavili na Tviteru nisam izbegao“, tvrdi Vučić.

Valentina Reković, jedna od studenata udruženja „1 od 5 miliona“ kaže da su njih tri (Lea, Nikolina i Valentina) najavile da čekaju Vučića na ulazima da mu postave neka pitanja.

„Nije se pojavio ni na jednom od tri ulaza na kojima smo mi bile. Nije smeo da se s nama susretne ni na ulici“, navela je za N1.

Organizatori protesta „1 od 5 miliona“ i građani okupili su se ispred zgrade RTS, zbog najavljenog gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića u emisiji Upitnik jer žele, kako su najavili, da mu postave neka pitanja.

Došlo je do manjeg incidenta kada su dve grupe okupljenih nasrnule jedna na drugu. Kako javlja reporterka N1, jedni su skandirali protiv Dragana Đilasa, drugi protiv Aleksandra Vučića. Došlo je do dobacivanja i gurkanja u Takovskoj ispred RTS, ali ih je policija razdvojila.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...