Živković podneo krivičnu prijavu protiv Vučića i Stefanovića

70

Predsednik Nove stranke Zoran Živković podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, njegovog oca Branka i bivšeg direktora valjevskog Krušika Mladena Petkovća zbog, kako je naveo, organizovanja kriminalne grupe i zloupotrebe službenog položaja u vezi sa trgovinom oružja.

Živković je u prijavi optužio Vučića da je 2017. godine „organizovao kriminalnu grupu koju su činili Nebojša i Branko Stefanović i Mladen Petković, te da su po jednoj trećini od tržišne vrednosti prodavali oružje iz Krušika preko preduzeća GIM čiji je predstavnik otac ministra unutrašnjih poslova“.

Na taj način, obrazlaže Živković, valjevskom Krušiku je načinjen gubitak u poslovanju.

„Do sada su na kriminal u vezi trgovine oružjem ukazivali uzbunjivači ali je vreme da se protiv takvih dela podnesu krivične prijave“, rekao je lider Nove stranke novinarima ispred Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu.

On je Vučića optužio i da je posle istupa uzbunjivača Aleksandra Obradovića o malverzacijama u Krušiku, „zaštitio Nebojšu i Branka Stefanovića“ i na taj način „zabranio njihov krivični progon, iznoseći neistine“ o njihovoj ulozi u trgovini oružjem.

Živković je najavio i da će podneti krivičnu prijavu protiv Vučića zbog „prikrivanja“ ubica Olivera Ivanovića, navodeći da je predsednik Srbije u više navrata u javnosti rekao da zna ko su ubice, a da o tim saznanjima nije upoznao tužilaštvo.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...