Beogradske elektrane: Danas će ipak biti grejanja

93

Od 10 časova radijatori u Beogradu biće topli, a stanovi će grejanje imati tokom celog dana. U „Beogradskim elektranama“ kažu da su se na taj potez odlučili zbog promene vremenske prognoze.

Ivana Kalanja iz „Beogradskih elektrana“ rekla je za RTS da je jutros doneta odluka da se stanovi greju jer to zahtevaju vremenski uslovi.

„Jučerašnja prognoza je pokazivala da će tek uveče možda biti potrebno grejanje, ali prognoza se promenila za nekoliko stepeni i bilo je potrebno da se krene sa uključenjem postrojenja“, rekla je Ivana Kalanja.

Danas će se stanovi grejati ceo dan, kao i sutra ujutru. Odluka o tome da li će se nastaviti sa grejanjem zavisiće od vremenskih prilika.

Isporuka toplotne energije u grejnom danu ne vrši se uopšte kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od 10 sati i kada je u vremenu između 6 i 9 časova temperatura spoljašnjeg vazduha viša od 12 stepeni Celzijusa, objasnio je juče vršilac dužnosti direktora „Beogradskih elektrana“ Rade Basta.

„Beogradske elektrane“ zbog toga nisu isporučivale toplotnu energiju prethodna dva dana.

Kada je u pitanju naplata toplotne energije, podsećamo, ne postoji nijedan pravni osnov da se cene grejanja za potrošače koji plaćaju po paušalnom načinu, prema zagrevanoj površini, koriguju na osnovu toga da li je nekoliko dana bilo toplo, naveo je Basta u saopštenju koje je preneo Beoinfo.

 
Izvor RTS
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...