Lažna uzbuna u Amsterdamu: Vojna policija opkolila avion nakon što je pilot greškom pritisnuo taster (FOTO)

90

Holandska vojna policija opkolila je večeras avion na aerodromu Šiphol u Amsterdamu nakon što je pilot pritisnuo taster za uzbunu, preneli su svetski mediji.

Sat kasnije, avio kompanija „Er Europe“, kojoj pripada avion koja je trebalo da leti za Madrid, saopštila je da se radilo o lažnoj uzbuni i da je znak za uzbunu aktiviran – greškom.

Zaposleni na aerodromu i policija naveli su da će uskoro objaviti više informacija.

Portparol vojne policije nije želeo da daje izjave za Rojters, niti je želeo da navede o kom letu i avio kompaniji se radi, prenosi „Euronjuz“.

Korisnici Tvitera preneli su da je pilot aviona tokom ukrcavanja putnika pritisnuo taster za uzbunu, što se radi u slučaju pokušaja otmice, da je više helikoptera nadletalo aerodrom, a da je na pisti bilo i nekoliko vozila hitnih službi. Pojedini korisnici društvenih mreža su naveli da je otmicu aviona navodno pokušao „čovek naoružan nožem“, ali zvaničnih potvrda o tome nema.

Policija je, prema navodima britanskog „Independenta“, objavila da su putnici i osoblje aviona bezbedno evakuisani sat nakon što su potvrdili da su reagovali na znak za uzbunu, a da se „istraga nastavlja“.

Iz kompanije „Er Europa“, čiji je avion „erbas A330“ trebalo da poleti za Madrid, saopštili su da je u pitanju „lažna uzbuna“.

„Na letu Amsterdam – Madrid tokom greškom je aktiviran alarm na osnovu kog se primenjuje procedura pri otmicama. Ništa se nije dogodilo, svi putnici su bezbedni i uskoro će nastaviti put. Duboko se izvinjavamo“, saopšteno je iz ove kompanije.

Prema pisanju lokalnih medija, nakon znaka za uzbunu, evakuisani su i delovi oko aerodroma, uključujući i obližnju železničku stanicu.

Korisnici društvenih mreža preneli su da je gotovo istovremeno primljena i dojava o bombi na aerodromu u Milanu, što je, kako ocenjuju, „sumnjiva koincidencija“.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...