RHMZ izdao upozorenje: U narednih nekoliko sati u ovom delu Srbije očekuju se obilne padavine, rastu nivoi reka

169

Meterolozi najavljuju i prolazna naoblačenja, mestimičnu kišu na jugu Vojvodine i područja Beograda. Jača kiša se očekuje u Šumadiji, Pomoravlju i jugozapadnoj Srbiji, u kojoj se očekuje i grmljavina.

Republički Hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na obilne padavine u jugozapadnoj i centralnoj Srbiji. Do kraja dana na području jugozapadne Srbije, Šumadije i Pomoravlja očekuje od 30 do 50 mm kiše .

U naredna tri sata u zapadnoj Srbiji, na jugu Vojvodine i na području Beograda očekuje se povremeno kiša.  U jugozapadnoj Srbiji očekuju se pljuskovi sa grmljavinom.

Printscr/RHMZ

Sutra će se zona sa intenzivnijim padavinama proširiti i na krajnji jug i jugoistok Srbije, zbog čega će danas i sutra na snazi biti žuti i narandžasti meteoalarm.

Reka na jugozapadu Srbije je posebno rizična.

Printscr/RHMZ

„Sava će biti u umerenom i većem porastu do 11. novembra bez dostizanja granice redovne odbrane od poplava. Na Limu, vodostaj će biti u porastu do 10. novembra sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa. Na Drini, Ibru, gornjim tokovima Zapadne i Južne Morave sa pritokama, kao i na Crnom i Belom Timoku, vodostaji će biti u manjem i umerenom porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa“,  stoji na sajtu RHMZ.

Toplije vreme će se očekivati u periodu do 14. novembra.

Izvor RHMZ
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...